Jdi na obsah Jdi na menu

Mariánská pouť již dnes

30. 8. 2011

Náhledy fotografií ze složky Mariánská pouť

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Po pouti

(Tomáš, 20. 9. 2011 9:40)

Ahoj všem,
tak pouť proběhla ve velkém stylu. Sami jsme přijeli na místo v 10:30 a do 18:00 jsme se nezastavili a to jsem nestihnul zámeckou zahradu (střílení z luku, dětské hry atd.), prohlídku varhan a věže.
V 10:30 vše začalo vystoupením historickcýh tanců dole u mostu, dále jsme pokračovali komentovanou prohlídkou (p.Fábera) Rabštejnem až nahoru na parkoviště za klášterem.
Poté oběd dole u mostu u Huberta (zabijačkové hody - gulášek a výpečky)
Dále stánky na náměstí výborné domácí koláče, uzený sýr a podobně a ražení vlastních mincí a nejvíce nás oslovil mstr hrnčířský kde jsme si vytočili na kruhu vlastní misku. Poté následovalo procesí z Lorety (taky jsem se nestihl podívat dovnitř - před loretou se čepovalo domácí Pivo) do hlavního kostela.
Poté mše svatá včetně křestu no a potom jsme vydrželi na varhaním koncertu asi tak 30min a jeli jsme domů. Při cestě zpět jsme ještě navštívili místní šibenici, krásné místo, s krásným výhledem.
Na Rabštejnský kvíz se už nedostalo, mám ho zde však s sebou a na otázku č.11 odpovídám:
- o pouťi jsme se dozvěděli na webových stránkách města
- přijeli jsem z Plzně
- líbilo se nám moc
- rádi bychom obnovili šibenici, včetně figuríny oběšence a potom bychom rádi přispěli na úpravu okolí věže a její úpravu na rozhlednu (prosím projekt přidat sem do stránek)
- prosím udělat do stránek internaktivní mapu s místy které stojí na Rabštejnu za vidění (např.o šibenici skoro nikdo neví kde je)
- chtěli bychom aby do budoucna byl přístup do zámku a kláštera a na loretu
- rádi bychom aby se dala dohromady (např.přes tuto stránku) komunita lidí (dobrovolníků) kteří by pomohli s úpravami, opravami atd. protože v pár lideh so toto dělat nedá. Prosím posílejte na sebe kontakty na správce stránek: arebaf.jerdno@centrum.cz

Plakát

(tomáš, 9. 9. 2011 10:23)

Plakát na letošní Pouť je velmi povedený.

Re: Plakát

(Ondřej Fábera, 9. 9. 2011 11:06)

Děkujeme, snad se povede také samotná pouť. Ne všechno se na plakát vešlo, těšíme se ještě na drobná překvapení.