Jdi na obsah Jdi na menu

Doprava

Jak se k nám dostanete veřejnou dopravou?

Formulář pro objednání spoje ze zastávky Manětín, Rabštejn nad Střelou (pouze nástup, výstup se objednává u řidiče)

Od května do konce srpna je Rabštejn přístupný veřejnou dopravou po celý týden, tj. od pondělí do neděle. Prosíme, pokud se k nám chystáte, nechte své auto doma a přijeďte vlakem a autobusem. Pomůžete nám tak i do budoucna udržet alespoň stávající rozsah autobusového spojení, ušetříte si komplikace se zdejším chronickým sezónním nedostatkem míst k parkování a ještě ušetříte naši krásnou okolní přírodu. Děkujeme!

V sobotu a neděli nebo ve svátek se nejprve vydáte vlakem do rychlíkové stanice Žihle na trati 160 Plzeň - Žatec - Most. Ze Žihle jezdí o víkendech a svátcích tři páry spojů autobusové linky 355 Kralovice - Žihle - Rabštejn nad Střelou - Manětín. Všechny autobusové spoje linky 355 navazují v Žihli v obou směrech na rychlíky R25 Plzeň - Most jezdící po celý den ve dvouhodinovém taktu. A pokud náhodou zrovna na daný rychlík autobus 355 nenavazuje, čeká vás do Rabštejna příjemná procházka lesem nebo po silnici přes Nový Dvůr, která měří přibližně 6 kilometrů a obnáší (s rezervou) dvě hodiny chůze. Na linku 355 můžete přestoupit také v Manětíně (linka 322) nebo Kralovicích (linka 321). Linka 355 vám umožní navštívit společně s Rabštejnem během jediného dne také barokní zámek Manětín nebo muzeum Mariánská Týnice a opět se pohodlně vlakem nebo autobusem vrátit domů.

V zimním období od října do dubna není město o víkendech veřejnou dopravou obsluhováno!

V pracovních dnech je spojení veřejnou dopravou do našeho města bohužel komplikované, protože úsek Žihle, nádraží - Rabštejn není v tomto období obsluhován a zastávka ve městě je obsluhována pouze po předchozím objednání. Je tedy buď možné dojet vlakem do rychlíkové stanice Žihle na trati 160 Plzeň - Žatec - Most a odtud vyrazit pěšky. Autobusové spojení do Rabštejna je v pracovních dnech zajišťováno pouze linkou 354 Manětín - Rabštejn nad Střelou, která v Manětíně většinou navazuje na autobusovou linku 322 z/do Plzně. Případné delší čekání v Manětíně doporučujeme využít pro návštěvu místního zámku nebo nákup potravin, pokud k nám jedete na delší dobu.

Pokud cestujete z Karlových Varů, Prahy či Kladna přes Rakovník nebo jen nechcete jet stejnou cestou tam i zpátky, doporučujeme využít železniční spojení do stanice Chyše, která leží na trati 161 Rakovník - Bečov nad Teplou (- Karlovy Vary) a která je od Rabštejna vzdálena 11 kilometrů po příjemné a velmi málo frekventované silničce údolím Střely. Velkým plusem této varianty je možnost navštívit cestou chyšský zámek a pivovar s restaurací, je zde možné také nakupovat. Z Rakovníka se dostanete přímým vlakem do Prahy, z Bečova do Karlových Varů a Mariánských Lázní a z Blatna do Plzně a Mostu.

Celostátní vyhledávání spojení naleznete zde.

Jak se k nám dostanete autem?

Prosíme, pokud k nám cestujete v červenci nebo srpnu o víkendech, nechte své auto doma, protože není kde parkovat. Pokud k nám i přesto přijedete autem, parkujte, prosím, tak, aby kolem vás projel autobus i hasiči. Zejména neparkujte v prostoru otočky autobusu pod klášterem a v okolí penzionů U Laury a U Kamenného mostu parkujte jen na jedné straně silnice. Děkujeme za ohleduplnost!

Z Mostu a Plzně se vydáte po silnici I/27 a v obci Žďár mezi Jesenicí a Kralovicemi odbočíte na silnici II/206 směrem na Podbořánky, Žihli, Rabštejn a Manětín. Od tohoto místa je Rabštejn označen směrovkami. Na křižovatce před Žihlí odbočíte vpravo a přes městečko pokračujete stále po hlavní silnici. Tato silnice II/206 vás dovede až do Rabštejna nad Střelou.

Z Karlových Varů a Prahy se vydáte po dálnici D6 a na jejím 83. kilometru odbočíte směrem na Chyše. Na křižovatce ve městě odbočíte vpravo směrem na Žlutice a za městem odbočíte vlevo přes železniční přejezd Střelské dráhy směrem na Rabštejn a Manětín. Od tohoto místa je Rabštejn značen směrovkami. Samotu Bohuslav a vesnici Močidlec projedete rovně, v následující vsi Stvolnech odbočíte vlevo na silnici II/206 a záhy dojedete do Rabštejna nad Střelou.