Jdi na obsah Jdi na menu

Autobusy do Rabštejna už jen poptávkově

6. 2. 2021

Upozorňujeme cestující, že zastávka autobusové linky 354 Manětín, Rabštejn nad Střelou je od 31. ledna 2021 obsluhována pouze po předchozím objednání. Výstup v této zastávce je možné objednat přímo u řidiče, nástup je nutné objednat alespoň 30 minut před odjezdem z výchozí zastávky pomocí formuláře na stránkách Integrované dopravy Plzeňského kraje, případně v pracovních dnech na telefonu 378035477. Děkujeme za pochopení!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Podpora turismu? Nerozumím

(Robert Kunesch, 16. 6. 2021 15:31)

Dobrý den!
Přiznám se, že jsem se dnes úplně vyděsil, když jsem zjistil, že se o víkendu nemáme jak dostat na Rabštejn, kam se již mnoho let minimálně jedenkrát do roka vypravujeme na pravidelnou obchůzku po místní poznávací trase a na návštěvu všech místních zajímavostí.
Vím, že jsme poslední leta byli většinou jediní, kdo na Rabštejn cestoval autobusem z Manětína nebo ze stanice Žihle, ale i tak jsem přesvědčen, že nastalá situace, která nutí všechny malé městečko milující turisty jezdit na místo autem, není v pořádku. Spíš bych zakázal jezdit na Rabštejn autům a donutil tak návštěvníky použít bus.
Vymyslíme si tedy cestu někdy ve všední den. I když musí být kvůli spojení kratší. Nic nás nezastaví.
Přeji vám všem nádherné dny. Robert Kunesch

Re: Podpora turismu? Nerozumím

(Ondřej Fábera, Četnická stanice, 22. 6. 2021 22:36)

Dobrý den!
Děkuji Vám za připomínku, také si myslím, že do Rabštejna by mělo jezdit méně aut a více autobusů a cyklistů. Bohužel jsou ale Plzeňský kraj a organizátor Integrované dopravy Plzeňského kraje POVED jiného názoru, a protože veřejnou dopravu v regionu financují, je potřeba se obrátit tam.
Děkuji za pochopení a přeji vše dobré!
Ondřej Fábera, vedoucí IC Četnická stanice Rabštejn nad Střelou