Jdi na obsah Jdi na menu

Služby

V Rabštejně jsou dostupné následující služby:

Ubytování a restaurace bývají v provozu zpravidla od dubna do června a od září do října pouze o víkendech a v červenci a srpnu celotýdenně. V ostatních měsících je možné služby využít pouze po předchozí domluvě, neboť jinak není otevřeno.

Nabídka stravovacích a ubytovacích služeb je tedy zvláště mimo hlavní letní sezónu omezená a zejména upozorňujeme všechny případné návštěvníky městečka, že zde bohužel není možné koupit základní potraviny. Klášter, zámek, kostel a loreta nejsou volně přístupné, ale jsou organizovány jejich prohlídky.

  • Turistickou známku a turistickou vizitku můžete koupit v rabštejnském infocentru Četnická stanice.

  • Svatbu vám v Rabštejně vystrojí především na zámku nebo v kostele Panny Marie Sedmibolestné, kde se příležitostně konají také mše, případně v loretánské kapli. Konkrétní možnosti a podmínky svatby v Rabštejně je nutné v dostatečném předstihu domluvit na Městském úřadu v Manětíně (telefon 373 392 258) nebo na faře v Plasích (telefon 731 621 241).

  • Od ledna 2016 je možné navštívit Muzeum Rabštejn.

Pro případné plánování dovolené či výletů je dobré vědět, že nejbližší další ubytování je v Manětíně, Novém Dvoře a Žihli. Teplá jídla vám v okolí nabídnou v Žihli, Chyši, Manětíně a na dalších vzdálenějších místech. Potraviny a další základní věci nejblíže koupíte v Žihli, Chyši, Manětíně, Mladoticích a Pšově. Policejní služebna s působností pro Rabštejn je v Kralovicích a Manětíně, pošta tamtéž a dále i v Žihli a Chyši. Nejbližší nemocnice je v Plzni, lékárna v Manětíně a Žluticích. Bankomaty najdete v okolí v Manětíně (ČSOB), ve Žluticích (ČS, ČSOB), Jesenici (ČSOB) a Kralovicích (ČS, ČSOB, KB). Benzín a naftu načerpáte nejblíže v Žihli, Manětíně nebo Žluticích, elektromobily dobijete v Manětíně, Kralovicích, Plasích, Bochově a Toužimi.

Kompletní databázi služeb v okolí najdete na regionálním turistickém portálu Postřelí.cz.