Jdi na obsah Jdi na menu

Rabštejn se mění před očima

1. 6. 2014

Od podzimu 2013 probíhá rekonstrukce interiérů a exteriérů zámku. V pondělí 17. února byla zahájena také záchrana objektu budoucího muzea na Pluhovském náměstí 10 (bývalá hospoda vedle Četnické stanice). Stavba by měla být ukončena v březnu 2015 a do té doby je část náměstí zabrána pro umístění stavebních buněk a dalšího nezbytného zařízení staveniště. V nedávné době byl prodán rozsáhlý areál kláštera a hradní zříceniny do rukou společnosti Krása a zdraví. Snad se v nejbližších měsících dozvíme, jaké budou další plány s areálem, který je dominantou města a dosud byl volně přístupný. Těšíme se na vás na Rabštejně a omlouváme se za všechna případná dočasná i trvalá omezení. Doufáme, že všechny nové aktivity nakonec budou pro město, místní i návštěvníky přínosem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

muzeum

(petr, 9. 6. 2014 8:20)

Jest-li při tak rozsáhlé demolici lze ještě mluvit o záchraně památky.

Re: muzeum

(Blanka, 31. 7. 2014 16:04)

Tak nějak to taky vnímám...
Škoda té hospody, laik může těžko posoudit, jestli oprava nemohla být provedena citlivěji. Ještě že nám zbyla aspoň na filmovém pásu!

Bývalá hospoda a snad budoucí muzeum.

(Vlastimil, 11. 6. 2014 19:05)

Také mne překvapil rozsah opravy, kdy z původní budovy zbyly víceméně jen obvodové zdi. Nicméně tato budova není historickou památkou a jistě bude lepší, když bude nějak zrenovována, než aby se z ní stala úplná ruina.